Tanzania ligger i östra Afrika och är ett av kontinentens fattigaste länder. Hälften av Tanzanias 46 miljoner invånare är under 18 år. Medellivslängden är enligt UNICEF 58 år och 5,8 procent lever med HIV/AIDS. Det är en av anledningarna till att miljontals barn saknar föräldrar och därmed sällan någon som ser till att de får den vård, omsorg, kärlek och utbildning som de behöver. Barnen präglas av extrem fattigdom, samt att ensamstående mammor har det extremt tufft ekonomiskt - och även här inte får den omsorg de behöver.

Svea Foundation donerade under 2022 till ett Afrika-projekt och är avsedd att hjälpa familjer och änkor så de har tillgång till mat och möjligheten att leva ett bra liv. Bidragen till Afrika-projektet kommer att fortsätta att göras löpande, beroende på olika projekt i Norra Tanzania.

Svea Foundation arbetar för att bidra med livsmedel till barn och ensamstående mammor som lider av undernäring. Barn far illa överallt och därför verkar vi i både fattiga och rika länder. Vilka frågor vi fokuserar på varierar från land till land. Läs mer om de organisationer där Svea Foundation finns med i: VÅR FÖRENING | Svea Partners


Bakgrund och historia

Afrika projektet är avsedd till att hjälpa barnlösafamiljer och änkor.


Var i Afrika donerar vi för detta ändamål?

Norr om Tanzania.


Vad innebär vårt bidrag?

Mat och livsmedel


Hur länge har vi bidragit och gör vi det pågående?

Bidraget har varit engångstillfälle men kommeratt fortsättas att göras löpande per år beroende på vilka projekt som finns.

 

 

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form

Latest Causes

Andra projekt som behöver din hjälp

Lämna en donation för att stödja våra projekt!
Radda Barnen
Radda Barnen
Radda Barnen